vbaeva-2

Веселина Бонева

Веселина Бонева

Уеб сайт::

Млад мъж точи ток от ЕВН

Сряда, 16 Януари 2019 12:09 Публикувана в Първомай

Бързо производство е образувано срещу жител на Първомай, създал условия за непълно отчитане на потребената електроенергия в дома си. Кражбата на ток от 28-годишния мъж била констатирана  при проверка вчера на адреса му.  

18-годишен дрогиран зад волана

Сряда, 16 Януари 2019 12:07 Публикувана в Асеновград

Вчера, на пътни участък между Асеновград и село Лясково 18-годишен управлявал лек автомобил „БМВ“ под въздействие на наркотици.

Хванаха рецидивисти обрали техника за 1000 лв

Вторник, 15 Януари 2019 11:59 Публикувана в Асеновград

Двама криминално проявени и осъждани жители на Асеновград били задържани за поредно посегателство. В неделя полицаи от града започнали работа по сигнал, че от новострояща се къща над квартал „Баделема“ с взлом били отнети електрически трион, няколко бормашини и кабели на стойност около 1000 лева. В резултат на организираните издирвателни действия за броени часове било установено, че кражбата е дело на 46-годишен мъж и 21-годишния му син. Допълнително били събрани доказателства, че на 11 януари по-възрастният направил опит да задигне различни инструменти и строителни материали за около 300 лева и от съседен частен имот в процес на строеж. С полицейска заповед двамата са задържани за едно денонощие. Цялостното документиране на случаите продължава разследващ екип от районното управление.  

Съдят мъж вързал къщата си нелегално към ЕВН

Вторник, 15 Януари 2019 06:06 Публикувана в Асеновград

Илия З. се изправя пред съда в Асеновград за кражба на ток.
Той е обвинен в извършване на престъпление по чл. 234в, ал. 1 от НК, за това, че през месец август 2018 г. в гр. Асеновград, сам е осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на „ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД, КЕЦ – Асеновград /чрез свързване на електрически кабел към електроразпределителната мрежа в града и чрез този кабел е захранил с електрически ток обект, водещ се на И. З. - къща в гр. Асеновград/, с което е създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия.
Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание.

Двама точат ток от ЕВН

Петък, 11 Януари 2019 12:53 Публикувана в Асеновград

 

Два случая на кражби на електроенергия били регистрирани през в региона. В сряда било установено, че 42-годишен криминално проявен мъж от Първомай е създал условия за непълно отчитане на потребения ток в дома си. Ден по-късно в търговски обект в Тополово било отчетено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, за което е заподозрян 44-годишен местен жител. По случаите са образувани полицейски производства.

39-годишен мъж е привлечен като обвиняем за кражба след активно разследване на полицаи от Първомай.  На 9 януари служителите започнали работа по сигнал за отнета специализирана апаратура, телевизор и инструменти на обща стойност около 1000 лева от автосервизна база в града.  В хода на проведените оперативни и издирвателни действия било установено, че посегателството е дело на 39-годишен местен жител с криминални регистрации и присъди за кражби и притежание на наркотици.  Спрямо мъжа е взета 24-часова мярка за неотклонение. Част от откраднатите вещи били намерени в заложна къща в областния град, от където са иззети. С постановление на районната прокуратура на извършителя е повдигнато обвинение. Работата по цялостното документиране на случая продължава разследващ полицай.

Пиян като кирка фучи из Асеновград

Четвъртък, 10 Януари 2019 12:27 Публикувана в Асеновград

Около 20,30 часа 24-годишен от Асеновград бил хванат на входа откъм Пловдив от служителите на реда зад волана на лек автомобил „Фолксваген“ с близо 2 промила алкохол.  

 

Спипаха пиян зад волана на Мерцедес

Вторник, 08 Януари 2019 12:29 Публикувана в Асеновград

Половин час след полунощ днес в районното управление в Асеновград се озовал 31-годишен местен жител, седнал зад волана на лек автомобил „Мерцедес“ след употреба на алкохол над 1,2 промила. 

За час обраха 2 магазина

Понеделник, 31 Декември 2018 12:31 Публикувана в Бизнес

Сигнали за обири са получени в полицията за времето между 4.40 часа и 5.30 часа. След разбиване на входна врата, крадци са влезли в магазини на ул. „Бъндерица“ в Асеновград и в село Крумово. Общо са задигнали цигари, хранителни стоки, алкохолни и безалкохолни напитки и оборотни пари на обща стойност близо 3000 лева. По случаите са образувани досъдебни производства. Авторите на посегателствата се издирват.

18-годишна инсценира грабеж на 300 лв

Понеделник, 31 Декември 2018 12:29 Публикувана в Кой какво каза

18-годишна, вживяла се като жертва на инсцениран от нея грабеж, е била разобличена от служители на РУ - Първомай. На 20 декември тийнейджърката се явила в полицията и обяснила, че  след заплаха с остър предмет й били отнети над 300 лева. Незабавно за разследване на случая бил сформиран екип от криминалисти, които започнали разследване. Не след дълго те установили, че фактите, представени от момичето не отговарят на истината. В крайна сметка било установено, че тя е подала неверни данни в полицейското управление с цел да прикрие похарчените в игрална зала пари.